Om avståndet mellan huvudenheten och vattentunnan är längre än sladden till vattennivåsensorn så att den inte når, eller om vattennivåsensorn av någon annan anledning önskas bortkopplad görs detta enligt nedan:

Senaste modell

• Öppna baksidan av enheten
  • Ovanför sensorn sitter ett kretskort med två switchar på ett rött kort. Här kan man välja att stänga av ljudet och sensorns funktion oberoende av varandra. För önskad switch i läge off.
  • Önskar man ta bort sensorn helt kopplas de två vita kontakterna från kretskortet ut och sensorn lyfts bort.
  • I den lilla papperspåsen ligger två svarta "pluppar" som sätts på den plats sensorn gick igenom höljet för att minska att fukt tränger in.

Äldre modell

• Öppna baksidan av enheten
  • Ta försiktigt bort vattensensorns lilla vita kontakt från kretskortet där sensorn sitter.
  • På insidan av locket sitter en liten bygel. Denna ska sättas i den position vattensensorn satt på kretskortet.
    På bygelns kortsida finns något som liknar tre hål. Den sidan ska träs på de två piggar som sticker ut från kretskortet där tidigare vattennivåsensorn satt.